Brinthik Ndhagel Sinambi Mbarang

Ahmad Hartanto/JIBI/SOLOPOSAhmad Hartanto/JIBI/SOLOPOS

Rambute wus tipis lan uwanen. Gayane ngelingake marang pelawak kondhang Indonesia, Gogon. Senengane tangane sedhakep ing ngarep lan sirahe maju. Ing panggung, pria 56 taun iki nganggo jeneng Brinthik. Nanging ing ngomah jenenge Maryanto. Dheweke saiki dadi salah sijine paraga ing Dhagelan Citro Mitro kang wus tuwa lan wus dianggep senior kaliyan lakon-lakon liyane. Kuwi amarga Brinthik wus 29 taun dadi paraga dhagelan panggung.

Nalika taun 1983 dheweke kepengin dadi dhagelan. Nalika semana, dhagelan kuwi digandrungi masarakat lan dadi tontonan kang ajeg ngundang kawigatene bebrayan. “Pancen aku kuwi seneng dadi dhagelan lan bisa ndhagel, mula aku nglamar dadi dhagelan,” kandhane nalika ditemoni Espos ing Taman Balekambang, Kemis (14/6) wengi.

Sakbanjure dheweke mlebu ing pepanthan kethoprak ing Solo. Nalika isih anyaran, dheweke mung nglakoni paraga gampang, kaya wong liwat mak klebat utawa supir kang arang metune. “Nanging wus mlebu ing kethoprak kuwi rasane seneng banget,” kandhane.

Dheweke uga crita nate melu ndhagel ing kutha-kutha pesisir Jawa. Nalika semana, dhagelan pancen diajeni banget dening masarakat, kaya lakon sinetron jaman ing saiki. “Angkatanku ing taun 80-an yaiku Kadir, Gogon, Mamik,” critane.

Nanging nalika urip ing Jakarta, dheweke ora krasa seneng lan tentrem atine. Mula dheweke luwih abot milih urip ing kutha cilik yakuwi Solo. “Luwih ayem lan tentrem nalika ing Solo.”

Nanging saiki, uripe wus beda. Ora kaya jaman jaya-jayane dhagelan mbiyen. “Kanggo nyukupi butuhe kulawarga, aku dadi wong mbarang ing dalan, ing bis-bis ing Terminal Tritonadi,” ujare Brinthik. Kabeh kuwi dilakoni minangka kuwajibane wong lanang sing darmane nyukupi kabutuhane kulawargane. 

Editor: | dalam: Jagad Jawa |

Berita Terkait

Iklan Cespleng
  • Dijual KIJANG

    Dijual KIJANG tahun 1994 Jantan Rider, plat AD, warna Hitam, Full Variasi, harga Rp47.500.

  • TIRTAMAYA F15

    TIRTAMAYA F15, Gentan Cluster Baru 2 Kamar Tidur+AC, Carpot. Hubungi:643926/088802901221…

  • DIJUAL NEW VIXION

    DIJUAL NEW VIXION tahun 2014/2013, warna Hitam, Seperti Baru, kilometer 5Ribu, Ful Modif,…

  • MUDIK LPS Kunci:GrandLivina

    MUDIK LPS Kunci:GrandLivina, Avanza, Mobilio. Hubungi:08122586434/7056470…

  • Dijual TERIOS TX

    Dijual TERIOS TX tahun 2011, warna Silver, kondisi Istimewa, barang Bagus Siap Pake, kondi…

  • Dijual CHARADE CX

    Dijual CHARADE CX tahun 1992, plat AD, kondisi Istimewa, harga Rp37.000.000. Hubungi:79503…

  • CARI marketing Pa/Pi

    CARI marketing Pa/Pi Fasilitas:GP+UM+U. Transport +Bonus+Kms Kirim:Utm Persada, Rajiman 26…

  • Dibutuhkan APOTEKER&PERAWAT

    Dibutuhkan APOTEKER&PERAWAT untuk Klinik Sukoharjo, Syarat Lengkap. Hubungi:085714466…

  • Dijual SUZUKI AERIO

    Dijual SUZUKI AERIO tahun 2003, transmisi Manual, warna Silver, harga Rp65.000.000. Hubung…

  • Rumah KIDUL Gading.

    Rumah KIDUL Gading. Luas Tanah:114m2, 2Kamar Tidur, 1Kamar Mandi, Ruang Tamu, Dapur, harga…

  • Dijual INNOVA G

    Dijual INNOVA G tahun 2006, warna Hitam, barang Istimewa, Full Variasi, Gak Kecewa, harga…

  • Dibutuhkan OB&Waiters

    Dibutuhkan OB&Waiters, Minimal SMP, Wedangan Nyonya Besar. Hubungi:087836767603…

  • Dijual AVANZA TYPE G

    Dijual AVANZA TYPE G tahun 2009, warna Silver, Antik, Tanpa Cacat, kondisi Istimewa Banget…

  • DITEMUKAN BAYI Perempuan

    DITEMUKAN BAYI Perempuan, Tangall:15/6/2014, Di Belakang Masjid Al-Iklas, Perum Puncak Sol…

  • Dijual PANTHER

    Dijual PANTHER tahun 1991, barang Bagus, FullVariasi, AC, DVD, Veleg Racing, atas nama sen…

  • Butuh uang. Dijual tanah

    Butuh uang. Dijual tanah di jalan Raya Sumpah Pemuda 159, Mojosongo, Sertifikat Hak Milik,…

  • ALL NEW Xenia R Fmly

    ALL NEW Xenia R Fmly tahun 2013 Dah Air Bag, New Model, Pth Mutiara, warna Gres Kayak Baru…

  • Dijual ESTEEM 1.6

    Dijual ESTEEM 1.6 tahun 1993/1994, kondisi Mulus, Mesin Halus, Harga Rp42.000.000/Nego. Hu…

  • Dijual TARUNA

    Dijual TARUNA. Central Lock, tahun 2001, Orisinil, kondisi Istimewa Banget Benar2 Orisinil…

  • Dijual CLASY

    Dijual CLASY tahun 1994, kondisi Mulus, Mesin Halus, Veleg Racing, Power Window, Power Ste…

Menarik Juga »