Brinthik Ndhagel Sinambi Mbarang

Ahmad Hartanto/JIBI/SOLOPOSAhmad Hartanto/JIBI/SOLOPOS

Rambute wus tipis lan uwanen. Gayane ngelingake marang pelawak kondhang Indonesia, Gogon. Senengane tangane sedhakep ing ngarep lan sirahe maju. Ing panggung, pria 56 taun iki nganggo jeneng Brinthik. Nanging ing ngomah jenenge Maryanto. Dheweke saiki dadi salah sijine paraga ing Dhagelan Citro Mitro kang wus tuwa lan wus dianggep senior kaliyan lakon-lakon liyane. Kuwi amarga Brinthik wus 29 taun dadi paraga dhagelan panggung.

Nalika taun 1983 dheweke kepengin dadi dhagelan. Nalika semana, dhagelan kuwi digandrungi masarakat lan dadi tontonan kang ajeg ngundang kawigatene bebrayan. “Pancen aku kuwi seneng dadi dhagelan lan bisa ndhagel, mula aku nglamar dadi dhagelan,” kandhane nalika ditemoni Espos ing Taman Balekambang, Kemis (14/6) wengi.

Sakbanjure dheweke mlebu ing pepanthan kethoprak ing Solo. Nalika isih anyaran, dheweke mung nglakoni paraga gampang, kaya wong liwat mak klebat utawa supir kang arang metune. “Nanging wus mlebu ing kethoprak kuwi rasane seneng banget,” kandhane.

Dheweke uga crita nate melu ndhagel ing kutha-kutha pesisir Jawa. Nalika semana, dhagelan pancen diajeni banget dening masarakat, kaya lakon sinetron jaman ing saiki. “Angkatanku ing taun 80-an yaiku Kadir, Gogon, Mamik,” critane.

Nanging nalika urip ing Jakarta, dheweke ora krasa seneng lan tentrem atine. Mula dheweke luwih abot milih urip ing kutha cilik yakuwi Solo. “Luwih ayem lan tentrem nalika ing Solo.”

Nanging saiki, uripe wus beda. Ora kaya jaman jaya-jayane dhagelan mbiyen. “Kanggo nyukupi butuhe kulawarga, aku dadi wong mbarang ing dalan, ing bis-bis ing Terminal Tritonadi,” ujare Brinthik. Kabeh kuwi dilakoni minangka kuwajibane wong lanang sing darmane nyukupi kabutuhane kulawargane. 

Editor: | dalam: Jagad Jawa |

Berita Terkait

Iklan Cespleng
  • Dijual motor Roda3

    Dijual motor Roda3 Kaisar tahun 2009, warna Biru+Box Terpal Rp9.500.000. Hubungi:0271-8026…

  • Butuh karyawati

    Butuh karyawati bagian:Dapur Bersih, Rapih, Cekatan, Waiters:Wanita Menarik. Lamar:Smile K…

  • Dijual Xenia Li plus,

    Dijual Xenia Li plus, tahun 2008 paket obral, harga Rp88.000.000 bisa kredit dp20jt istime…

  • DUTA ALUMUNIUM

    DUTA ALUMUNIUM Sejak1987, Terbukti Awet, Kusen Almn 40Rb/m, Pintu Jendela Almn&Kaca T…

  • Rumah baru Perum Purbayan

    Rumah baru Perum Purbayan, T80, 2Kamar Tidur, 1Kamar Mandi, AC, PAM, List1300, Garasi, Nya…

  • Rumah BARU Purbayan

    Rumah BARU Purbayan Type70/118 Utara Al-Aqso, harga Rp475.000.000/Nego. Hubungi:0812261478…

  • SPESIALIS CUCI Pakaian

    SPESIALIS CUCI Pakaian, Karpet, Gorden, Sofa, S.Bed:Giri Binatu, Makam haji. Hubungi:70712…

  • Dijual Xenia Xi deluxe

    Dijual Xenia Xi deluxe, tahun 2010 paket obral, warna silver, harga Rp100.000.000 istimewa…

  • RUMAH LT264m

    RUMAH LT264m, 4Kamar Tidur, 2Kamar Mandi, harga Rp700.000.000, Minapadi 6/9 Nusukan. Hubun…

  • TEH DANDANG Sragen

    TEH DANDANG Sragen Butuh Admin, Kasir, Gudang, Dom Sragen, Kirim Lamar:Teh Dandang Ds.Ngag…

  • TRUCK BAK 120 PS

    TRUCK BAK 120 PS, plat AD-F, Mesin Bagus, Harga Nego. Hubungi:0271-2073802/087736318941…

  • KHUSUS CANOPI Atap Galfalum

    KHUSUS CANOPI Atap Galfalum/Poli Krbnt Merah, Garansi. Hubungi:0271-7079812…

  • DISEWAKAN GUDANG

    DISEWAKAN GUDANG Luas:1500m2,Komplit.Pandean Sukoharjo Hubungi:081804561030…

  • Dijual tanah.

    Dijual tanah. Luas:S+-323M2, LB+-200M2 Ngasem Colomadu KRA Harga Nego. Hubungi:0821088808…

  • DIBELI SEPEDA Motor

    DIBELI SEPEDA Motor Kondisi Bagus Harga Paling Tinggi/7045889…

  • Dijual YARIS

    Dijual YARIS tahun 2011, warna Putih, Manual Transmission, Type S, plat AD, Atas nama Sens…

  • CARI STAFF Pengajar

    CARI STAFF Pengajar Sekolah Unggulan Hub:Yayasan Pendidikan Uwais Al-Qorni /081329036552…

  • DICARI BABYSITTER

    DICARI BABYSITTER, Pengalaman, Sabar, Telaten, Pocokan, Karang Asem, Hubungi:0818633664…

  • Dijual XEBRA ZSX

    Dijual XEBRA ZSX tahun 2003, warna Silver, AC Dobel, DVD, Central Lock, Remote, Velg Racin…

  • MUDIK LPS Kunci

    MUDIK LPS Kunci:Grand Livina, Avanza, Mobilio. Hubungi:08122586434/7056470…

Menarik Juga »