Brinthik Ndhagel Sinambi Mbarang

Ahmad Hartanto/JIBI/SOLOPOSAhmad Hartanto/JIBI/SOLOPOS

Rambute wus tipis lan uwanen. Gayane ngelingake marang pelawak kondhang Indonesia, Gogon. Senengane tangane sedhakep ing ngarep lan sirahe maju. Ing panggung, pria 56 taun iki nganggo jeneng Brinthik. Nanging ing ngomah jenenge Maryanto. Dheweke saiki dadi salah sijine paraga ing Dhagelan Citro Mitro kang wus tuwa lan wus dianggep senior kaliyan lakon-lakon liyane. Kuwi amarga Brinthik wus 29 taun dadi paraga dhagelan panggung.

Nalika taun 1983 dheweke kepengin dadi dhagelan. Nalika semana, dhagelan kuwi digandrungi masarakat lan dadi tontonan kang ajeg ngundang kawigatene bebrayan. “Pancen aku kuwi seneng dadi dhagelan lan bisa ndhagel, mula aku nglamar dadi dhagelan,” kandhane nalika ditemoni Espos ing Taman Balekambang, Kemis (14/6) wengi.

Sakbanjure dheweke mlebu ing pepanthan kethoprak ing Solo. Nalika isih anyaran, dheweke mung nglakoni paraga gampang, kaya wong liwat mak klebat utawa supir kang arang metune. “Nanging wus mlebu ing kethoprak kuwi rasane seneng banget,” kandhane.

Dheweke uga crita nate melu ndhagel ing kutha-kutha pesisir Jawa. Nalika semana, dhagelan pancen diajeni banget dening masarakat, kaya lakon sinetron jaman ing saiki. “Angkatanku ing taun 80-an yaiku Kadir, Gogon, Mamik,” critane.

Nanging nalika urip ing Jakarta, dheweke ora krasa seneng lan tentrem atine. Mula dheweke luwih abot milih urip ing kutha cilik yakuwi Solo. “Luwih ayem lan tentrem nalika ing Solo.”

Nanging saiki, uripe wus beda. Ora kaya jaman jaya-jayane dhagelan mbiyen. “Kanggo nyukupi butuhe kulawarga, aku dadi wong mbarang ing dalan, ing bis-bis ing Terminal Tritonadi,” ujare Brinthik. Kabeh kuwi dilakoni minangka kuwajibane wong lanang sing darmane nyukupi kabutuhane kulawargane. 

Editor: | dalam: Jagad Jawa |

Berita Terkait

Iklan Cespleng
  • GRIYA KAHURIPAN Sumber

    GRIYA KAHURIPAN Sumber, AC, TV, Wifi, Laundry, Parkir. Hubungi:2063422/732660…

  • Dicari ASISTEN Toko/Serabutan

    Dicari ASISTEN Toko/Serabutan, Jujur Ulet Tangung Jawab, Jensud No.97 Sukoharjo. Hubungi:0…

  • Dijual JAZZ RS

    Dijual JAZZ RS tahun 2013, Automatic Transmission, plat AD, Tangan pertama, kilometer:9Rib…

  • MULTICAR:MobilBaru

    MULTICAR:MobilBaru, Livina, Spin, Avanza, Xenia, PU. Hubungi:5811110/9275333…

  • Dijual GRAND INNOVA

    Dijual GRAND INNOVA, Diesel G tahun 2013, plat AB, Tangan pertama, warna Hitam, Bisa Kredi…

  • HOME’SPA Massage

    HOME’SPA Massage/Reflexi/Lulur(Khusus Wanita/Pasutri. Hubungi:08222153340…

  • BUTUH:TENAGA Penilai

    BUTUH:TENAGA Penilai Lapangan intuk wilayah Solo, Pria, Minimal STM Diutamakan Sipil, Bisa…

  • Dijual JUKE RX

    Dijual JUKE RX tahun 2011 Tipe Tertinggi, plat AD-Asli, warna Abu-Abu, Bisa Kredit. Hubung…

  • Dijual Tanpa Perantara.

    Dijual Tanpa Perantara. Dijual Tanah+Bangunan 3LT Ls96M2, Alamat Jl.Teuku Umar No.18 Kepra…

  • Dijual rumah Baru

    Dijual rumah Baru Wonorejo T50/90 Bisa KPR Rp250.000.000. Hubungi:081229798738…

  • Dijual SX-4 Crossover

    Dijual SX-4 Crossover, tahun 2007, warna Hitam, tangan pertama, Atas Nama sendiri, harga N…

  • Butuh DANA S/D 15M?

    Butuh DANA S/D 15M? Bunga Mulai 0,25%Proses Cepat,SyaratMudah,Jmn Sertifikat,BPKB H:0852 9…

  • Dibutuhkan AKPER/AA/SMA

    Dibutuhkan AKPER/AA/SMA, Wanita. Kirim Ke:YN Skin Treatment Jl.Sekarjagad Selatan SMPN 9 P…

  • Dijual FORTUNER DIESEL

    Dijual FORTUNER DIESEL tahun 2009, plat AD-Asli, warna Silver, kilometer:40Ribu, Bisa Kred…

  • Dijual GRAND CRV 2.4

    Dijual GRAND CRV 2.4 Tahun 2012, Prestise, plat AD, Tangan pertama, warna Putih, Bisa Kred…

  • Butuh cepat Sales TO/Canvas

    Butuh cepat Sales TO/Canvas Pa/Pi, Supir, Gudang. Lamaran Bawa Langsung:Jl.Solo-Sragen KM.

  • Dijual X-TRAIL 2.5 XT

    Dijual X-TRAIL 2.5 XT tahun 2007, V-Grill, plat AD, TanganI, warna Silver, Bisa Kredit. Hu…

  • Dibutuhkan karyawati

    Dibutuhkan karyawati untuk KONTER Kecantikan Di SS & SGM Minimal SMP, Belum Nikah, Ke…

  • DISEWAKAN TANAH Kosong Strategis

    DISEWAKAN TANAH Kosong Strategis Untuk Usaha. Luas:800m2. Jl.Raya Wonogiri-Purwantoro, Hub…

  • Dijual INNOVA G

    Dijual INNOVA G BENSIN tahun 2007 , Tranmisi Manual, warna Silver, interior Orisinil, bara…

Menarik Juga »