Brinthik Ndhagel Sinambi Mbarang

Ahmad Hartanto/JIBI/SOLOPOSAhmad Hartanto/JIBI/SOLOPOS

Rambute wus tipis lan uwanen. Gayane ngelingake marang pelawak kondhang Indonesia, Gogon. Senengane tangane sedhakep ing ngarep lan sirahe maju. Ing panggung, pria 56 taun iki nganggo jeneng Brinthik. Nanging ing ngomah jenenge Maryanto. Dheweke saiki dadi salah sijine paraga ing Dhagelan Citro Mitro kang wus tuwa lan wus dianggep senior kaliyan lakon-lakon liyane. Kuwi amarga Brinthik wus 29 taun dadi paraga dhagelan panggung.

Nalika taun 1983 dheweke kepengin dadi dhagelan. Nalika semana, dhagelan kuwi digandrungi masarakat lan dadi tontonan kang ajeg ngundang kawigatene bebrayan. “Pancen aku kuwi seneng dadi dhagelan lan bisa ndhagel, mula aku nglamar dadi dhagelan,” kandhane nalika ditemoni Espos ing Taman Balekambang, Kemis (14/6) wengi.

Sakbanjure dheweke mlebu ing pepanthan kethoprak ing Solo. Nalika isih anyaran, dheweke mung nglakoni paraga gampang, kaya wong liwat mak klebat utawa supir kang arang metune. “Nanging wus mlebu ing kethoprak kuwi rasane seneng banget,” kandhane.

Dheweke uga crita nate melu ndhagel ing kutha-kutha pesisir Jawa. Nalika semana, dhagelan pancen diajeni banget dening masarakat, kaya lakon sinetron jaman ing saiki. “Angkatanku ing taun 80-an yaiku Kadir, Gogon, Mamik,” critane.

Nanging nalika urip ing Jakarta, dheweke ora krasa seneng lan tentrem atine. Mula dheweke luwih abot milih urip ing kutha cilik yakuwi Solo. “Luwih ayem lan tentrem nalika ing Solo.”

Nanging saiki, uripe wus beda. Ora kaya jaman jaya-jayane dhagelan mbiyen. “Kanggo nyukupi butuhe kulawarga, aku dadi wong mbarang ing dalan, ing bis-bis ing Terminal Tritonadi,” ujare Brinthik. Kabeh kuwi dilakoni minangka kuwajibane wong lanang sing darmane nyukupi kabutuhane kulawargane. 

Editor: | dalam: Jagad Jawa |

Berita Terkait

Iklan Cespleng
  • LPK SETIA Budi Baby Sitter

    LPK SETIA Budi Baby Sitter/PRT, Untuk Wilayah Solo, Semarang, Jk, Maksimal 35 Tahun. Hubun…

  • Rumah bagus Barat Solo Square

    Rumah bagus Barat Solo Square 98m/3 Kamar Tidur/2 Kamar Mandi, Cuma Rp265.000.000. Hubungi…

  • Dijual ESTEEM 1.6

    Dijual ESTEEM 1.6 tahun 1993/1994, Mesin Halus Mulus, Power Window, Power Stering, Veleg R…

  • DIBUTUHKAN SOPIR

    DIBUTUHKAN SOPIR SIM A, Maksimal Usia 30 Tahun. Hubungi:08985331377…

  • Dijual CARRY PU

    Dijual CARRY PU tahun 2002, plat AD-Solo Kir+Pajak Panjang, warna Biru, harga Rp46.000.000…

  • LANGSUNG KERJA…!!

    LANGSUNG KERJA…!! Lamar Langsung Kerja Untuk Louncing Produk Baru;Staff Promosi …

  • Jual L300 PU

    Jual L300 PU Tahun 1982, plat AD, warna Coklat, harga Rp32.000.000/Nego. Hubungi:081329968…

  • Butuh segera:Sopir/Bagian Umum

    Butuh segera:Sopir/Bagian Umum, Laki2 Muslim, Single, Tidur Dalam, Sim A&C, Bisa Komp…

  • Dijual KIJANG PU

    Dijual KIJANG PU tahun 1997, Bensin, warna Hitam, plat AD, Mesin Body Bagus, FullVariasi.

  • Dijual XENIA Li

    Dijual XENIA Li tahun 2007, plat AD + New Xenia tahun 2013 AC Dobel Seperti Baru Bisa Tuka…

  • Dijual PANTHER

    Dijual PANTHER Total Assym tahun 1995 Bagus FullVariasi Rp54.000.000. Hubungi:085867056786…

  • CARI PURCHASING/Gudang

    CARI PURCHASING/Gudang untuk Resto Wanita&Tukang Potong Pria, Pengalaman Lamar Dainty…

  • JUAL TANAH+BANGUNAN

    JUAL TANAH+BANGUNAN Showroom Mewah, Full, Luas 567m2, Jl.Slamet Riyadi 206 Gumpang Kartasu…

  • Dijual KIJANG G

    Dijual KIJANG G tahun 1995, plat AB, warna Abu-abu Mesin Body Bagus FullVariasi, Pajak Bar…

  • Dijual AVANZA G

    Dijual AVANZA G tahun 2009, warna Hitam Super Istimewa Bisa Tukar TambahBrtDamriSumber Gan…

  • Butuh 30 Security

    Butuh 30 Security, Admin, Driver, OB, Gaji Rp1.500.000. Hubungi:085786076842 Bu Wiwin…

  • Jual rumah Minimalis

    Jual rumah Minimalis, 45m, Karangasem Kota, 2Kamar Tidur dari kilometer. Hubungi:081667292…

  • Jual cepat tanah Tegalan

    Jual cepat tanah Tegalan/Kbn Jati 2Ha, Tepi Jalan Raya, Rp475.000.000. Hubungi:08589036477…

  • Jual SAPI Qur’ban

    Jual SAPI Qur’ban Mulai 14-20Jt, Siap Antar SoloRaya. Hubungi:087812940690*…

  • Dijual ESPAS

    Dijual ESPAS tahun 1996, warna Merah, plat AD, Fullvariasi, Espass tahun 1995, warna Hijau…

Menarik Juga »