Brinthik Ndhagel Sinambi Mbarang

Ahmad Hartanto/JIBI/SOLOPOSAhmad Hartanto/JIBI/SOLOPOS

Rambute wus tipis lan uwanen. Gayane ngelingake marang pelawak kondhang Indonesia, Gogon. Senengane tangane sedhakep ing ngarep lan sirahe maju. Ing panggung, pria 56 taun iki nganggo jeneng Brinthik. Nanging ing ngomah jenenge Maryanto. Dheweke saiki dadi salah sijine paraga ing Dhagelan Citro Mitro kang wus tuwa lan wus dianggep senior kaliyan lakon-lakon liyane. Kuwi amarga Brinthik wus 29 taun dadi paraga dhagelan panggung.

Nalika taun 1983 dheweke kepengin dadi dhagelan. Nalika semana, dhagelan kuwi digandrungi masarakat lan dadi tontonan kang ajeg ngundang kawigatene bebrayan. “Pancen aku kuwi seneng dadi dhagelan lan bisa ndhagel, mula aku nglamar dadi dhagelan,” kandhane nalika ditemoni Espos ing Taman Balekambang, Kemis (14/6) wengi.

Sakbanjure dheweke mlebu ing pepanthan kethoprak ing Solo. Nalika isih anyaran, dheweke mung nglakoni paraga gampang, kaya wong liwat mak klebat utawa supir kang arang metune. “Nanging wus mlebu ing kethoprak kuwi rasane seneng banget,” kandhane.

Dheweke uga crita nate melu ndhagel ing kutha-kutha pesisir Jawa. Nalika semana, dhagelan pancen diajeni banget dening masarakat, kaya lakon sinetron jaman ing saiki. “Angkatanku ing taun 80-an yaiku Kadir, Gogon, Mamik,” critane.

Nanging nalika urip ing Jakarta, dheweke ora krasa seneng lan tentrem atine. Mula dheweke luwih abot milih urip ing kutha cilik yakuwi Solo. “Luwih ayem lan tentrem nalika ing Solo.”

Nanging saiki, uripe wus beda. Ora kaya jaman jaya-jayane dhagelan mbiyen. “Kanggo nyukupi butuhe kulawarga, aku dadi wong mbarang ing dalan, ing bis-bis ing Terminal Tritonadi,” ujare Brinthik. Kabeh kuwi dilakoni minangka kuwajibane wong lanang sing darmane nyukupi kabutuhane kulawargane. 

Editor: | dalam: Jagad Jawa |

Berita Terkait

Iklan Cespleng
  • Dijual CLASSY

    Dijual CLASSY tahun 1994, plat Asli AD, Tangan ke 2, warna Biru Metalik, Full Variasi, kon…

  • Sapi Qurban Putih

    Sapi Qurban Putih besar 3 Ekor. Hubungi:081393603184/085867743728…

  • Dijual TOYOTA INNOVA G

    Dijual TOYOTA INNOVA G, Automatic Transmission, tahun 2012, Plat H, warna Silver Metalik B…

  • GRAMEDIA SOLO Butuh Satpam Pria/Wanita

    GRAMEDIA SOLO Butuh Satpam Pria/Wanita Maksimal 28 Tahun Sertifikat/Pengalaman. Kirim Lama…

  • Jual cepat Rumah Lux

    Jual cepat Rumah Lux Jetis Permai Gentan 2 lantai. Luas:350m2. Hubungi:085725551357…

  • Butuh uang. Dijual rumah

    Butuh uang. Dijual rumah dengan Luas Tanah:+-700m2, Luas Bangunan:500m2, Sertifikat Hak Mi…

  • Dijual CLASSY

    Dijual CLASSY tahun 1994 Pth, plat AD-F AC Tipe Veleg Racing, harga Rp40.000.000/Nego. Hub…

  • Dijual GETZ

    Dijual GETZ tahun 2005, warna Merah, Orisinil, plat AB, harga Rp71.000.000/Nego. Hubungi:0…

  • Dijual rumah.

    Dijual rumah 2 lantai, 3Kamar Tidur, 2Kamar Mandi, Mebelair, AC, Kanopi, Jl.Srigunting I/2…

  • Dijual Pickup espas

    Dijual Pickup espas tahun 2001, kondisi istimewa siap kerja, harga Rp35.000.000 dp cma 14j…

  • Butuh uang. Dijual avanza G

    Butuh uang. Dijual avanza G, tahun 2009 sangat istimewa, milik pribadi, harga Rp115.000.00…

  • Dibutuhkan segera

    Dibutuhkan segera:Ulet, Jujur, tanggung Jawab, Suka Tantangan, Pria Minimal SMA/Sederajat,…

  • Dijual AVANZA G

    Dijual AVANZA G tahun 2008, warna Silver, plat AD Solo Pajak Panjang, harga Rp123.000.000/…

  • SH Resmi Depnaker Butuh TKI

    PJTKI PT AF/Bp.Suroso, SH Resmi Depnaker Butuh TKI:Sing, Malaysia, Hongkong, Taiwan, Dll.

  • Dijual PAJERO DAKAR

    PAJERO DAKAR tahun 2012/2013, Pth, Seperti Baru, plat AB-N, harga Rp365.000.000/Nego. Hubu…

  • Jual 8 Kavling @300M

    Jual 8Kavling @300M (10X30) Jl.Raya Solo-Plupoh Kilometer 8 Kp Wonosari. Hubungi:8044124…

  • Dijual AVANZA

    Dijual AVANZA tahun 2014 G 1300cc, Automatic Transmission, warna Hitam Super Istimewa. Hub…

  • *DISKON SPESIAL*

    *DISKON SPESIAL* Proses Mudah*Toyota Banjir Hadiah. Hubungi:081329108238…

  • SERVICE PANGGIL:TV

    SERVICE PANGGIL:TV, Kulkas, Mesin Cuci, Water Heater, Dll. Hubungi:0271 7099144…

  • DICARI GURU/Pelatih

    DICARI GURU/Pelatih Private Edit Video Menggunakan program Final Cut Pro Apple Daerah Solo…

Menarik Juga »