Brinthik Ndhagel Sinambi Mbarang

Ahmad Hartanto/JIBI/SOLOPOSAhmad Hartanto/JIBI/SOLOPOS

Rambute wus tipis lan uwanen. Gayane ngelingake marang pelawak kondhang Indonesia, Gogon. Senengane tangane sedhakep ing ngarep lan sirahe maju. Ing panggung, pria 56 taun iki nganggo jeneng Brinthik. Nanging ing ngomah jenenge Maryanto. Dheweke saiki dadi salah sijine paraga ing Dhagelan Citro Mitro kang wus tuwa lan wus dianggep senior kaliyan lakon-lakon liyane. Kuwi amarga Brinthik wus 29 taun dadi paraga dhagelan panggung.

Nalika taun 1983 dheweke kepengin dadi dhagelan. Nalika semana, dhagelan kuwi digandrungi masarakat lan dadi tontonan kang ajeg ngundang kawigatene bebrayan. “Pancen aku kuwi seneng dadi dhagelan lan bisa ndhagel, mula aku nglamar dadi dhagelan,” kandhane nalika ditemoni Espos ing Taman Balekambang, Kemis (14/6) wengi.

Sakbanjure dheweke mlebu ing pepanthan kethoprak ing Solo. Nalika isih anyaran, dheweke mung nglakoni paraga gampang, kaya wong liwat mak klebat utawa supir kang arang metune. “Nanging wus mlebu ing kethoprak kuwi rasane seneng banget,” kandhane.

Dheweke uga crita nate melu ndhagel ing kutha-kutha pesisir Jawa. Nalika semana, dhagelan pancen diajeni banget dening masarakat, kaya lakon sinetron jaman ing saiki. “Angkatanku ing taun 80-an yaiku Kadir, Gogon, Mamik,” critane.

Nanging nalika urip ing Jakarta, dheweke ora krasa seneng lan tentrem atine. Mula dheweke luwih abot milih urip ing kutha cilik yakuwi Solo. “Luwih ayem lan tentrem nalika ing Solo.”

Nanging saiki, uripe wus beda. Ora kaya jaman jaya-jayane dhagelan mbiyen. “Kanggo nyukupi butuhe kulawarga, aku dadi wong mbarang ing dalan, ing bis-bis ing Terminal Tritonadi,” ujare Brinthik. Kabeh kuwi dilakoni minangka kuwajibane wong lanang sing darmane nyukupi kabutuhane kulawargane. 

Editor: | dalam: Jagad Jawa |

Berita Terkait

Iklan Cespleng
  • Dijual Kijang SUPER

    Dijual Kijang SUPER Long&Nasmoco tahun 1992, FullVariasi, plat AD-Kota, Bru, Orisinil…

  • Dijual KIJANG DISEL LGX

    Dijual KIJANG DISEL LGX tahun 1999, plat AD, Istimewa, Simpanan, harga Rp101.000.000/Nego.

  • DIJUAL PANTHER G Royal

    DIJUAL PANTHER G Royal tahun 1997, Orisinil, Mulus, Nego. Hubungi:08121381599/087835630997…

  • DIJUAL GRAND LIVINA

    DIJUAL GRAND LIVINA 2009, warna Hitam, Tangan pertama, Original, harga Rp129.000.000. Hubu…

  • Dijual HYUNDAI GETZ

    Dijual HYUNDAI GETZ, tahun 2005, plat AD-A Asli, Kondisi Istimewa, harga Rp88.000.000/Nego…

  • DIJUAL AVANZA G

    DIJUAL AVANZA G tahun 2004, Seperti Baru, plat AD, Tangan pertama Dari Baru, 100% Orisinil…

  • JUAL SIDEKICK

    JUAL SIDEKICK tahun 1996, plat AD, Istimewa, Simpanan, harga Rp73.000.000/Nego. Hubungi:08…

  • DIJUAL KIJANG LSX

    DIJUAL KIJANG LSX tahun 2001, Diesel Biru, plat AD, Pajak+Aki Baru, FullVariasi, kondisi I…

  • SANGAT MURAH. Dijual Tanah 760m2

    SANGAT MURAH. Dijual Tanah 760m2, LD27m Jeglong Cocok Untuk Ruko. Lokasi terletak di Jl Ra…

  • PT.PRIMA COPYNDO GROUP

    PT.PRIMA COPYNDO GROUP, Jual-Rental-Servis, Xerox ,Canon, Kyocera, Konika Minolta, Develop…

  • DIJUAL KIJANG

    DIJUAL KIJANG tahun 1991 LONG, harga Rp48.000.000, AC Dobel, Anu2Metalik ,Tidak Kecewa. Hu…

  • GRIYA SURYA PERMATA

    GRIYA SURYA PERMATA Tmr Tyfountex Gumpang ,Exclusive, lokasi Strategiss. T36,T45,T55. H:58…

  • DP 0 BONUS Parcel

    DP 0 BONUS Parcel. Hubungi:085867784134-082225853012-087804298588…

  • DIJUAL Careta

    DIJUAL Careta tahun 1999, warna Silver, plat AD, Kaleng, Istimewa, Harga Rp52.500.000/nego…

  • Dijual SPLASH

    Dijual SPLASH tahun 2011, warna Silver, kondisi Mulus, harga Rp110.000.000/Nego, Km 13Ribu…

  • JUAL ESPASS

    JUAL ESPASS tahun 1997, warna Merah, plat B, harga Rp29.000.000. Hubungi Bagiyo:085 628 31…

  • JUAL CEPAT TANAH

    JUAL CEPAT TANAH seluas LT:4908, LD:33, Bolon Colomadu, Harga Nego. Hubungi:081329599867…

  • Dijual WONDER

    Dijual WONDER tahun 1987, AC, TP, VR, Pajak Ban Baru, Interior Orisinil, harga Rp35.000.00…

  • DIJUAL SUZUKI SIDE SUZUKI Kick

    DIJUAL SUZUKI SIDE SUZUKI Kick tahun 1995, plat AD, warna Hijau, AC, harga Rp65.000.000/Ne…

  • Dijual NEW CITY Vitec

    Dijual NEW CITY Vitec, tahun 2005 AD-A, warna Silver, Kondisi Istimewa, harga Rp112.000.00…

Menarik Juga »