Brinthik Ndhagel Sinambi Mbarang

Ahmad Hartanto/JIBI/SOLOPOSAhmad Hartanto/JIBI/SOLOPOS

Rambute wus tipis lan uwanen. Gayane ngelingake marang pelawak kondhang Indonesia, Gogon. Senengane tangane sedhakep ing ngarep lan sirahe maju. Ing panggung, pria 56 taun iki nganggo jeneng Brinthik. Nanging ing ngomah jenenge Maryanto. Dheweke saiki dadi salah sijine paraga ing Dhagelan Citro Mitro kang wus tuwa lan wus dianggep senior kaliyan lakon-lakon liyane. Kuwi amarga Brinthik wus 29 taun dadi paraga dhagelan panggung.

Nalika taun 1983 dheweke kepengin dadi dhagelan. Nalika semana, dhagelan kuwi digandrungi masarakat lan dadi tontonan kang ajeg ngundang kawigatene bebrayan. “Pancen aku kuwi seneng dadi dhagelan lan bisa ndhagel, mula aku nglamar dadi dhagelan,” kandhane nalika ditemoni Espos ing Taman Balekambang, Kemis (14/6) wengi.

Sakbanjure dheweke mlebu ing pepanthan kethoprak ing Solo. Nalika isih anyaran, dheweke mung nglakoni paraga gampang, kaya wong liwat mak klebat utawa supir kang arang metune. “Nanging wus mlebu ing kethoprak kuwi rasane seneng banget,” kandhane.

Dheweke uga crita nate melu ndhagel ing kutha-kutha pesisir Jawa. Nalika semana, dhagelan pancen diajeni banget dening masarakat, kaya lakon sinetron jaman ing saiki. “Angkatanku ing taun 80-an yaiku Kadir, Gogon, Mamik,” critane.

Nanging nalika urip ing Jakarta, dheweke ora krasa seneng lan tentrem atine. Mula dheweke luwih abot milih urip ing kutha cilik yakuwi Solo. “Luwih ayem lan tentrem nalika ing Solo.”

Nanging saiki, uripe wus beda. Ora kaya jaman jaya-jayane dhagelan mbiyen. “Kanggo nyukupi butuhe kulawarga, aku dadi wong mbarang ing dalan, ing bis-bis ing Terminal Tritonadi,” ujare Brinthik. Kabeh kuwi dilakoni minangka kuwajibane wong lanang sing darmane nyukupi kabutuhane kulawargane. 

Editor: | dalam: Jagad Jawa |

Berita Terkait

Iklan Cespleng
  • Dijual ALLNEW CRV

    Dijual ALLNEW CRV tahun 2007, warna Silver Stone, Tangan pertama, barang Mulus Terawat Sek…

  • Butuh MONTIR Roda2.

    Butuh MONTIR Roda2. Admin-Counter:Harapan Jaya Motor, Jl.Rajiman 289 Solo.

  • KOS kamar Besar

    KOS kamar Besar, Kamar mandi dalam, Lantai Keramik, Aman, Tengah Kota. Hubungi:0817255509.

  • TAIWAN/Hongkong/Singapura

    TAIWAN/Hongkong/Singapura/Brunei Resmi Depnaker, Job Perawat, Pabrik AC, Sparepart, Garmen…

  • Butuh:Driver/Sopir

    DISTRIBUTOR PERLENGKAPAN Bayi, Skala Nasional, Butuh:Driver/Sopir, Syarat:Pria, Maksimal 3…

  • Jual Xenia Attivo Pth.

    Jual Xenia Attivo Pth. plat AD, Tangan pertama, tahun 2012, kondisi Istimewa, asuransi All…

  • Damba Single/Duda

    JANDA 35Th, Berjilbab, Damba Single/Duda, Usia Harus 35-45Th !!! Mapan/PNS.Hubungi:0856474…

  • Dijual ETERNA

    Dijual ETERNA tahun 1992, plat AD, Injeksi, Power Window, Power Stering, Veleg Racing, TV,…

  • Jual cepat Panther Total Assy

    Jual cepat Panther Total Assy tahun 1995, warna Hijau Tua Metalic, Orisinil, harga Rp51.50…

  • Dijual JAZZ

    Dijual JAZZ transmisi matic IDSi, tahun 2005, warna merah, plat AD asli, pajak panjang. Hu…

  • Dijual FUTURA PU

    Dijual FUTURA PU tahun 2011, warna Putih, plat AD, Tangan pertama, Orisinilan, kondisi Ist…

  • Dijual ZEBRA ZLetra

    Dijual ZEBRA ZLetra tahun 2004, warna Biru, Pnt Sliding, Tangan pertama, Pajak Baru 100%Or…

  • LPK SETIA Budi Terima Baby Sitter

    LPK SETIA Budi Terima Baby Sitter/PRT, Untuk Wilayah Solo, Semarang, Jakarta, Maksimal 35…

  • Dijual CAPTIVA TDI

    Dijual CAPTIVA TDI Automatic Transmission , tahun 2011, Tangan pertama, Orsinil, kondisi I…

  • Dibutuhkan Karyawati.

    Dibutuhkan Karyawati. SMA/Sederajat, Gaji UMR++. Kirim CV:Jl.Cendrawasih H.9 Soba.

  • MAKAM HAJI.

    MAKAM HAJI. harga Rp180.000.000 52m/100m, 3Kamar Tidur, Sertifikat Hak Milik.Hadap Timur.

  • Dijual AVEO TRANSFORMER

    Dijual AVEO TRANSFORMER Automatic Transmission tahun 2012, CBU, Tangan pertama, Orsinil, k…

  • Butuh 4 tukang Kayu

    Butuh 4 tukang Kayu, Pengalaman, Tanggung Jawab, Rajin, Kejar Deadline. Minat Hubungi:7342…

  • ELF EngkelPU

    ELF EngkelPU tahun 2002, Bak Bardes, plat AD-A, Tangan pertama, Pajak+Kir Baru, AC+Tepe. H…

  • PROMO BELI2 Dpt3

    PROMO BELI2 Dpt3 FEMAX Alat Penghemat BBM Rekor Muri di Stand Lotte mart. Hubungi:02715810…

Menarik Juga »