Brinthik Ndhagel Sinambi Mbarang

Ahmad Hartanto/JIBI/SOLOPOSAhmad Hartanto/JIBI/SOLOPOS

Rambute wus tipis lan uwanen. Gayane ngelingake marang pelawak kondhang Indonesia, Gogon. Senengane tangane sedhakep ing ngarep lan sirahe maju. Ing panggung, pria 56 taun iki nganggo jeneng Brinthik. Nanging ing ngomah jenenge Maryanto. Dheweke saiki dadi salah sijine paraga ing Dhagelan Citro Mitro kang wus tuwa lan wus dianggep senior kaliyan lakon-lakon liyane. Kuwi amarga Brinthik wus 29 taun dadi paraga dhagelan panggung.

Nalika taun 1983 dheweke kepengin dadi dhagelan. Nalika semana, dhagelan kuwi digandrungi masarakat lan dadi tontonan kang ajeg ngundang kawigatene bebrayan. “Pancen aku kuwi seneng dadi dhagelan lan bisa ndhagel, mula aku nglamar dadi dhagelan,” kandhane nalika ditemoni Espos ing Taman Balekambang, Kemis (14/6) wengi.

Sakbanjure dheweke mlebu ing pepanthan kethoprak ing Solo. Nalika isih anyaran, dheweke mung nglakoni paraga gampang, kaya wong liwat mak klebat utawa supir kang arang metune. “Nanging wus mlebu ing kethoprak kuwi rasane seneng banget,” kandhane.

Dheweke uga crita nate melu ndhagel ing kutha-kutha pesisir Jawa. Nalika semana, dhagelan pancen diajeni banget dening masarakat, kaya lakon sinetron jaman ing saiki. “Angkatanku ing taun 80-an yaiku Kadir, Gogon, Mamik,” critane.

Nanging nalika urip ing Jakarta, dheweke ora krasa seneng lan tentrem atine. Mula dheweke luwih abot milih urip ing kutha cilik yakuwi Solo. “Luwih ayem lan tentrem nalika ing Solo.”

Nanging saiki, uripe wus beda. Ora kaya jaman jaya-jayane dhagelan mbiyen. “Kanggo nyukupi butuhe kulawarga, aku dadi wong mbarang ing dalan, ing bis-bis ing Terminal Tritonadi,” ujare Brinthik. Kabeh kuwi dilakoni minangka kuwajibane wong lanang sing darmane nyukupi kabutuhane kulawargane. 

Editor: | dalam: Jagad Jawa |

Berita Terkait

Iklan Cespleng
  • FORD FIESTA

    FORD FIESTA’2010 Type S.Matic.1600cc.Tg1.BsKredit:085106070598…

  • INNOVA G

    INNOVA G’2013+V’2010.Semua Matic,Hitam.Bensin: 085106070598…

  • ESPASS 95

    ESPASS 95 Merah Ac/Vr/Audio 36Jt/Nego Pribadi Hub:081393929817…

  • RMH S.PAKAI

    RMH S.PAKAI,LT100m,FBang,2LT,300m Tmr RCTI Gentan:081329176444…

  • Kav Siap Bgn

    Kav Siap Bgn di Pokoh Tasikmadu Kra,250m,nego H: 085293266889…

  • DICARI SALES Toko Elektronik

    DICARI SALES Toko Elektronik,Pria,Max30Th,Diutamakan Berpengalaman Kirim Lamaran Ke:Jl.Vet…

  • GRIYA PESONA Ngabean

    GRIYA PESONA Ngabean Kts Dipasarkan,T40/63&48/72,Mnmalis,Strg,Dekat Mall Luwes,Hrg200…

  • WONDER’87

    WONDER’87,Brg Bgs,AD,Hitam,AC dngn, Siap pakai.Hub082242811629…

  • DBTHK SGR Operator Msn Bubut

    DBTHK SGR Operator Msn Bubut,Pekerja Keras,Gawok:081393333398…

  • SEDOT WC/LIMBAH

    SEDOT WC/LIMBAH*Solo Tinja Service*Hari Libur Buka085108000660…

  • AGYA G’14

    AGYA G’14 AD Pth+Inova’09 BsTT BrtDamriSumber GangKe2 BuRosidi…

  • SUZUKI SKY Drive

    SUZUKI SKY Drive’09 Hitam,Tinggal Pakai=6,7JtNg=081228411838…

  • DBTHK:Bag Produksi

    DBTHK:Bag Produksi,Wnt,SMA,Mak 30Th,Bs Oprasikan Komp,Serius Krj,Domisili Luar Solo Diutmk…

  • DJL HONDA Fit/Jazz

    DJL HONDA Fit/Jazz CBU’04,Slvr,Matic,B,Bgs,93Jt,Ng:0811263994…

  • AVANZA

    AVANZA G’07 AD Spr Istw 108Jt BrtDamriSumber GangKe2 BuRosidi…

  • KJG KRISTA DSL

    KJG KRISTA DSL’00 Tg1 Ist 93Jt BrtDamriSumber GangKe2 BuRosidi…

  • AGYA G’14

    AGYA G’14 AD Pth+Inova’09 BsTT BrtDamriSumber GangKe2 BuRosidi…

  • GRAND LIVINA1

    GRAND LIVINA1.5 XV’2011 AD Manual Tgn1 Istimewa.0878 3493 7070…

  • MESIN FOTOCOPY

    MESIN FOTOCOPY Harga Termurah&Trpercaya Kualitasnya,Melayani Sewa&Sparepart,Ir 5…

  • DJL:ODYSSEY

    DJL:ODYSSEY’01,Biru,Matic,Vtech,Bgs,AD,TV,95Jt,Nego:0811263994…

Menarik Juga »