Brinthik Ndhagel Sinambi Mbarang

Ahmad Hartanto/JIBI/SOLOPOSAhmad Hartanto/JIBI/SOLOPOS

Rambute wus tipis lan uwanen. Gayane ngelingake marang pelawak kondhang Indonesia, Gogon. Senengane tangane sedhakep ing ngarep lan sirahe maju. Ing panggung, pria 56 taun iki nganggo jeneng Brinthik. Nanging ing ngomah jenenge Maryanto. Dheweke saiki dadi salah sijine paraga ing Dhagelan Citro Mitro kang wus tuwa lan wus dianggep senior kaliyan lakon-lakon liyane. Kuwi amarga Brinthik wus 29 taun dadi paraga dhagelan panggung.

Nalika taun 1983 dheweke kepengin dadi dhagelan. Nalika semana, dhagelan kuwi digandrungi masarakat lan dadi tontonan kang ajeg ngundang kawigatene bebrayan. “Pancen aku kuwi seneng dadi dhagelan lan bisa ndhagel, mula aku nglamar dadi dhagelan,” kandhane nalika ditemoni Espos ing Taman Balekambang, Kemis (14/6) wengi.

Sakbanjure dheweke mlebu ing pepanthan kethoprak ing Solo. Nalika isih anyaran, dheweke mung nglakoni paraga gampang, kaya wong liwat mak klebat utawa supir kang arang metune. “Nanging wus mlebu ing kethoprak kuwi rasane seneng banget,” kandhane.

Dheweke uga crita nate melu ndhagel ing kutha-kutha pesisir Jawa. Nalika semana, dhagelan pancen diajeni banget dening masarakat, kaya lakon sinetron jaman ing saiki. “Angkatanku ing taun 80-an yaiku Kadir, Gogon, Mamik,” critane.

Nanging nalika urip ing Jakarta, dheweke ora krasa seneng lan tentrem atine. Mula dheweke luwih abot milih urip ing kutha cilik yakuwi Solo. “Luwih ayem lan tentrem nalika ing Solo.”

Nanging saiki, uripe wus beda. Ora kaya jaman jaya-jayane dhagelan mbiyen. “Kanggo nyukupi butuhe kulawarga, aku dadi wong mbarang ing dalan, ing bis-bis ing Terminal Tritonadi,” ujare Brinthik. Kabeh kuwi dilakoni minangka kuwajibane wong lanang sing darmane nyukupi kabutuhane kulawargane. 

Editor: | dalam: Jagad Jawa |
Iklan Baris
  • JL RMH Pr.FlamboyanIndah3

    JL RMH Pr.FlamboyanIndah3,Blulukan,Clmd LT100 LB60.Lks Dkt Soto Swh Hrg Nego.Hub:089690655661…

  • BUTUH:ADMIN

    BUTUH:ADMIN(Wnt Min.SMA/Sdrjt),(Pria SMK Elektronik)Bs MS.Office,Jjr,Disiplin,Brtngg Jwb,Pnglmn Min.1 Th.Dtg L…

  • TANAH DI JUAL

    LS TNH SHM 3970m2 lokasi dekat Perum Mutiara Plesungan, RT.4 RW.2 Gondangrejo hub 0812.2597970 – 0856473…

  • TANAH PINGGIR Jl Mangesti

    TANAH PINGGIR Jl Mangesti Rya 307M Gentan:08122648100/08783600…

  • RUMAH BARU Lux

    RUMAH BARU Lux Adisumarmo Raya Gawanan,3Lt,HM180,5Kmr,3KmMandi Hub:08122648100 – 087836006611…

  • Lowongan SAG Jl. Raya Solo-Tawangmangu

    Lowongan SAG Jl. Raya Solo-Tawangmangu…

  • Katana GX 95

    Katana GX 95 Simpanan,Hitam,AD AC,PS,BR,51jtng H:081.1264.8128…

Berita Terkait




Iklan Baris

    No items.

Menarik Juga »