Brinthik Ndhagel Sinambi Mbarang

Ahmad Hartanto/JIBI/SOLOPOSAhmad Hartanto/JIBI/SOLOPOS

Rambute wus tipis lan uwanen. Gayane ngelingake marang pelawak kondhang Indonesia, Gogon. Senengane tangane sedhakep ing ngarep lan sirahe maju. Ing panggung, pria 56 taun iki nganggo jeneng Brinthik. Nanging ing ngomah jenenge Maryanto. Dheweke saiki dadi salah sijine paraga ing Dhagelan Citro Mitro kang wus tuwa lan wus dianggep senior kaliyan lakon-lakon liyane. Kuwi amarga Brinthik wus 29 taun dadi paraga dhagelan panggung.

Nalika taun 1983 dheweke kepengin dadi dhagelan. Nalika semana, dhagelan kuwi digandrungi masarakat lan dadi tontonan kang ajeg ngundang kawigatene bebrayan. “Pancen aku kuwi seneng dadi dhagelan lan bisa ndhagel, mula aku nglamar dadi dhagelan,” kandhane nalika ditemoni Espos ing Taman Balekambang, Kemis (14/6) wengi.

Sakbanjure dheweke mlebu ing pepanthan kethoprak ing Solo. Nalika isih anyaran, dheweke mung nglakoni paraga gampang, kaya wong liwat mak klebat utawa supir kang arang metune. “Nanging wus mlebu ing kethoprak kuwi rasane seneng banget,” kandhane.

Dheweke uga crita nate melu ndhagel ing kutha-kutha pesisir Jawa. Nalika semana, dhagelan pancen diajeni banget dening masarakat, kaya lakon sinetron jaman ing saiki. “Angkatanku ing taun 80-an yaiku Kadir, Gogon, Mamik,” critane.

Nanging nalika urip ing Jakarta, dheweke ora krasa seneng lan tentrem atine. Mula dheweke luwih abot milih urip ing kutha cilik yakuwi Solo. “Luwih ayem lan tentrem nalika ing Solo.”

Nanging saiki, uripe wus beda. Ora kaya jaman jaya-jayane dhagelan mbiyen. “Kanggo nyukupi butuhe kulawarga, aku dadi wong mbarang ing dalan, ing bis-bis ing Terminal Tritonadi,” ujare Brinthik. Kabeh kuwi dilakoni minangka kuwajibane wong lanang sing darmane nyukupi kabutuhane kulawargane. 

Editor: | dalam: Jagad Jawa |

Berita Terkait

Iklan Cespleng
  • ALL NEW Avanza G

    ALL NEW Avanza G 2011 Akhir, warna Silver, plat AD, tangan pertama, FullVariasi, harga Rp1…

  • Dijual All New Xenia M 1.0 Dlx Plus

    Dijual All New Xenia M 1.0 Dlx Plus tahun 2012, plat D, Tangan pertama, Ex Dokter, sangat…

  • Butuh Uang DIJUAL YARIS E

    Butuh Uang YARIS E tahun 2012, warna Merah, plat AD, Tangan pertama, Orisinil, harga Rp152…

  • Dijual CLASY

    Dijual CLASY tahun 1995, plat AD-Klaten, Pajak Baru, Ful Variasi, kondisi Istimewa, harga…

  • Dijual Kijang super

    Dijual Kijang super 86/87, plat AD-F, harga Rp27.500.000. Hubungi:0271 610536/2196865…

  • DIJUAL CEPAT INOVA

    DIJUAL CEPAT INOVA tahun 2008, plat G, Manual Transmission, Diesel, warna Abu2 Metalik, ko…

  • All New CRV 2.4

    All New CRV 2.4, Automatic Transmission tahun 2010, plat AD, Urban, Atas nama sendiri, Nop…

  • DIJUAL PANTHER LS

    DIJUAL PANTHER LS tahun 2001, transmisi Manual, AO-F Komplit, warna Coklat Muda, HP:085385…

  • Dijual MITSUBISHI COLT DISEL 125

    Dijual MITSUBISHI COLT DISEL 125, Power Stering, tahun:2013 Bak Kayu. Hubungi:0856.4719.90…

  • ijual tanah seluas 750m2

    Dijual tanah seluas 750m2, LD 27m, Urug+Pndasi, harga Rp1.200.000/m Tepi jl.ampel-smg, hub…

  • DIJUAL COROLA SE

    DIJUAL COROLA SE Tahun 1986, plat AD-A, warna Silver Power Stering, Veleg Racing, AC, Cent…

  • Dijual FREED PSD

    Dijual FREED PSD tahun 2009, plat H, Warna Hitam, kondisi Istimewa, Bisa Kredit, Hubungi:0…

  • JUAL KAVLING Murah

    JUAL KAVLING Murah Rp32.000.000 di Jati jaten, Hubungi: 085293957641/2350028…

  • Dijual GETZ

    Dijual GETZ tahun 2008, Transmisi Manual, plat AD, Pajak Baru, kondisi Istimewa Hub. Hubun…

  • JUAL JAZZ V-Tech

    JUAL JAZZ V-Tech tahun 2005, warna Merah, Kondisi Istimewa, Hubungi:081.32932.0404…

  • JUAL RUMAH BARU tanpa perantara

    JUAL RUMAH BARU tanpa perantara, 2Lantai, Luas Bangunan:160, Luas Tanah:117m. Hubungi:0812…

  • Dijual TERIOS TX

    Dijual TERIOS TX tahun 2007, Automatic Transmission, plat B, angan pertama, Perorangan, Ha…

  • DIJUAL D.LUXIO M

    DIJUAL D.LUXIO M tahun 2011, warna Abu-abu, warna Metalic, kondisi Istimewa, AC Doble, Vel…

  • DIJUAL ZEBRA 1.6 ST

    DIJUAL ZEBRA 1.6 ST, tahun 2000, plat AD, warna Merah, barang Istimewa. Jl.Veteran 270 Sol…

  • Dijual STREAM 1.7cc

    Dijual STREAM 1.7cc, Manual transmisi, tahun 2006, warna Silver, Stone Metalic, kondisi Is…

Menarik Juga »