Brinthik Ndhagel Sinambi Mbarang

Ahmad Hartanto/JIBI/SOLOPOSAhmad Hartanto/JIBI/SOLOPOS

Rambute wus tipis lan uwanen. Gayane ngelingake marang pelawak kondhang Indonesia, Gogon. Senengane tangane sedhakep ing ngarep lan sirahe maju. Ing panggung, pria 56 taun iki nganggo jeneng Brinthik. Nanging ing ngomah jenenge Maryanto. Dheweke saiki dadi salah sijine paraga ing Dhagelan Citro Mitro kang wus tuwa lan wus dianggep senior kaliyan lakon-lakon liyane. Kuwi amarga Brinthik wus 29 taun dadi paraga dhagelan panggung.

Nalika taun 1983 dheweke kepengin dadi dhagelan. Nalika semana, dhagelan kuwi digandrungi masarakat lan dadi tontonan kang ajeg ngundang kawigatene bebrayan. “Pancen aku kuwi seneng dadi dhagelan lan bisa ndhagel, mula aku nglamar dadi dhagelan,” kandhane nalika ditemoni Espos ing Taman Balekambang, Kemis (14/6) wengi.

Sakbanjure dheweke mlebu ing pepanthan kethoprak ing Solo. Nalika isih anyaran, dheweke mung nglakoni paraga gampang, kaya wong liwat mak klebat utawa supir kang arang metune. “Nanging wus mlebu ing kethoprak kuwi rasane seneng banget,” kandhane.

Dheweke uga crita nate melu ndhagel ing kutha-kutha pesisir Jawa. Nalika semana, dhagelan pancen diajeni banget dening masarakat, kaya lakon sinetron jaman ing saiki. “Angkatanku ing taun 80-an yaiku Kadir, Gogon, Mamik,” critane.

Nanging nalika urip ing Jakarta, dheweke ora krasa seneng lan tentrem atine. Mula dheweke luwih abot milih urip ing kutha cilik yakuwi Solo. “Luwih ayem lan tentrem nalika ing Solo.”

Nanging saiki, uripe wus beda. Ora kaya jaman jaya-jayane dhagelan mbiyen. “Kanggo nyukupi butuhe kulawarga, aku dadi wong mbarang ing dalan, ing bis-bis ing Terminal Tritonadi,” ujare Brinthik. Kabeh kuwi dilakoni minangka kuwajibane wong lanang sing darmane nyukupi kabutuhane kulawargane. 

Editor: | dalam: Jagad Jawa |

Berita Terkait

Iklan Cespleng
  • DIJUAL TERANO

    DIJUAL TERANO, Tahun 1995, Barang Istimewa Mesin Terawat, Sehat. Hubungi::082327232611…

  • Jual cepat SerenaHWS

    Jual cepat SerenaHWS tahun 2004, harga Rp107.000.000, kondisi Istimewa Sekali, warna Silve…

  • Karier Bagi Hasil

    1 Unit Warung Mie. GjAwal 600/Bl, Karier Bagi Hasil. Hubungi:082137725225…

  • Dijual PANTHER LS Turbo

    Dijual PANTHER LS Turbo tahun 2004, plat D, warna Abu-abu, Full Variasi, harga Rp125.000.0…

  • Jual Cepat BMW323i

    Jual Cepat BMW323i tahun 1997, harga Rp61.000.000, Istimewa Sekali,AsliAD, Full variasi, B…

  • Dijual YARIS

    Dijual YARIS, tahun 2013, transmisi Manual, Tipe S Trd Sportivo, warna Silver, barang Isti…

  • Dijual EVALIA SILVER

    Dijual EVALIA SILVER XV13, Manual Transmission, KiloMeter-+4Rb, All Risk, Veleg racing 15&…

  • L300 PU

    L300 PU tahun 1996, Solar, plat AD, warna Coklat, harga Rp63.000.000/Nego Hubungi:08132975…

  • Dijual TERIOS TS Xtra

    Dijual TERIOS TS Xtra tahun 2010, warna Hitam, Tangan pertama, FullVariasi, Kilometer Dkt,…

  • Jual cepat AllNewCRV

    Jual cepat AllNewCRV tahun 2012, harga Rp229.000.000, Seperti Baru KiloMeter:29Rb, Fullvar…

  • Dicari TEKNISI Mesin

    Dicari TEKNISI Mesin, Bisa Las. Lamar:Jl.Langenharjo No.9 Grogol/621888…

  • SOLOBARU TINGKAT 200m2

    SOLOBARU TINGKAT 200m2, Ruko Cemani 163m2 Pinggir Jalan. Hubungi:085879293037…

  • Jual cepat TarunaCX

    Jual cepat TarunaCX tahun 1999, harga Rp68.000.000, barang Sangat Istimewa, ada Remote,Pow…

  • Dijual MERCY C180

    Dijual MERCY C180, transisi Manual tahun 1995, plat AD, warna Silver, Veleg Racing 18, Ori…

  • Jual Cepat Kijang Kapsul

    Jual Cepat Kijang Kapsul tahun 2004/2003, harga Rp82.000.000, kondisi Istimewa Sekali/Full…

  • Dijual LIVINA XR

    Dijual LIVINA XR, Tahun 2008, plat AD, Tangan pertama, warna Abu-abu Metalik. Hubungi:0271…

  • Dijual HIACE Pickup

    Dijual HIACE Pickup, Tahun 1984, Mesin Sehat Siap Kerja. Hubungi:082327232611…

  • Dijual AVANZA VELOZ

    Dijual AVANZA VELOZ tahun 2011, plat AB, kondisi Istimewa, Tangan pertama, Automatic Trans…

  • Dijual STREAM

    Dijual STREAM, tahun 2005, warna SilverStone(1.7Manual), harga Rp129.000.000, kondisi Mulu…

  • Dijual MERCY C180

    Dijual MERCY C180 tahun 1995, Nopil, Pajak Baru, warna Silver, Orisinil, kondisi Istimewa,…

Menarik Juga »