Brinthik Ndhagel Sinambi Mbarang

Ahmad Hartanto/JIBI/SOLOPOSAhmad Hartanto/JIBI/SOLOPOS

Rambute wus tipis lan uwanen. Gayane ngelingake marang pelawak kondhang Indonesia, Gogon. Senengane tangane sedhakep ing ngarep lan sirahe maju. Ing panggung, pria 56 taun iki nganggo jeneng Brinthik. Nanging ing ngomah jenenge Maryanto. Dheweke saiki dadi salah sijine paraga ing Dhagelan Citro Mitro kang wus tuwa lan wus dianggep senior kaliyan lakon-lakon liyane. Kuwi amarga Brinthik wus 29 taun dadi paraga dhagelan panggung.

Nalika taun 1983 dheweke kepengin dadi dhagelan. Nalika semana, dhagelan kuwi digandrungi masarakat lan dadi tontonan kang ajeg ngundang kawigatene bebrayan. “Pancen aku kuwi seneng dadi dhagelan lan bisa ndhagel, mula aku nglamar dadi dhagelan,” kandhane nalika ditemoni Espos ing Taman Balekambang, Kemis (14/6) wengi.

Sakbanjure dheweke mlebu ing pepanthan kethoprak ing Solo. Nalika isih anyaran, dheweke mung nglakoni paraga gampang, kaya wong liwat mak klebat utawa supir kang arang metune. “Nanging wus mlebu ing kethoprak kuwi rasane seneng banget,” kandhane.

Dheweke uga crita nate melu ndhagel ing kutha-kutha pesisir Jawa. Nalika semana, dhagelan pancen diajeni banget dening masarakat, kaya lakon sinetron jaman ing saiki. “Angkatanku ing taun 80-an yaiku Kadir, Gogon, Mamik,” critane.

Nanging nalika urip ing Jakarta, dheweke ora krasa seneng lan tentrem atine. Mula dheweke luwih abot milih urip ing kutha cilik yakuwi Solo. “Luwih ayem lan tentrem nalika ing Solo.”

Nanging saiki, uripe wus beda. Ora kaya jaman jaya-jayane dhagelan mbiyen. “Kanggo nyukupi butuhe kulawarga, aku dadi wong mbarang ing dalan, ing bis-bis ing Terminal Tritonadi,” ujare Brinthik. Kabeh kuwi dilakoni minangka kuwajibane wong lanang sing darmane nyukupi kabutuhane kulawargane. 

Editor: | dalam: Jagad Jawa |

Berita Terkait

Iklan Cespleng
  • Dijual YARIZ(S)Limited

    Dijual YARIZ(S)Limited, tahun 2006 Kontak Tombol, kilometer 85ribu, Istimewa Banget Gak Ke…

  • MANDIRI TEKNIK

    MANDIRI TEKNIK, Sewa AC+Genset, Unit baru, Dingin+Mrh=0818255383…

  • AHLI KOLAM Renang

    AHLI KOLAM Renang,System RemoteControle,Grnsi 5Th:085281813009…

  • CARI KAPSTER Bisa Patung&Lulur

    CARI KAPSTER Bisa Patung&Lulur, Salon Khusus Wanita. Hubungi:087836474377…

  • DIBUTUHKAN Karyawan Laki2

    DIBUTUHKAN Karyawan Laki2 Untuk Bekerja di Pembibitan Tanaman Buah, DiTempatkan di Samarin…

  • Dijual XENIA Xi

    Dijual XENIA Xi tahun 2011, warna Silver Istimewa Banget Full variasi Gak Kecewa, harga Rp…

  • Dijual Cepat TARUNA

    Dijual Cepat TARUNA Central Lock 2001, Orisinil Istimewa Banget Benar2 Orisinil, harga Rp6…

  • Butuh MARKETING Gaji

    Butuh MARKETING Gaji Pokok+Bonus Menarik. Hubungi:Habibie Utama 083865201001…

  • Dijual TERIOS TX2012

    Dijual TERIOS TX2012, Gress KykBru, Hitam Dijamin Gak Kecewa, harga Rp160.000.000 Kredit D…

  • Dijual INNOVA V

    Dijual INNOVA V, tahun 2010/2011, plat AB111U, Manual, Bsn, warna Abu-abu Metalic, Tangan…

  • Butuh tenaga Satpam

    Butuh tenaga Satpam Bersertifikat, Supir SimB Umum, maksimal 35Tahun. Minat Hubungi:081825…

  • Butuh Karyawan Bagian Cuci Mobil

    BENGKEL MOBIL Sahabat Dempo Mojosongo Butuh Karyawan Bagian Cuci Mobil. Segera Hubungi:081…

  • Jual Toyota Vios

    Jual Toyota Vios Tahun 2003 Seri G, Warna Grey Harga Nego. Hubungi:081329679387…

  • Jual RINO

    Jual RINO tahun 1997, plat AD, 6 Ban, warna Merah, Bak Kyu, Rk Besi, harga Rp65.000.000/Ne…

  • FAJAR Indah Permata2

    FAJAR Indah Permata2, Fasilitas 3Kamar Tidur+ 1Kamar Pembantu+Meja Makan, Tempat Tidur. Hu…

  • PEMESANAN DATSUN GO+&GO

    PEMESANAN DATSUN GO+&GO Barang Cepat. Hubungi:082226167325 Pin 272FF66D…

  • Jual cepat ESPASS

    Jual cepat ESPASS tahun 2002 Orisinil, Atas nama Sendiri, plat AD, warna Biru Tua, Siap pa…

  • Dijual TIMOR

    Dijual TIMOR tahun 1996 Akhir, warna Merah Metalik, Sangat Istimewa. Hubungi:081329475661…

  • SOLO INNOVA Trans

    SOLO INNOVA Trans,0271-723618,Khusus Grand New Innova+Sopir…

  • BUTUH KARYAWATI Untuk Toko

    BUTUH KARYAWATI Untuk Toko. Hubungi Jl.Transito No.8 Pajang…

Menarik Juga »