Ahmad Hartanto/JIBI/SOLOPOS Ahmad Hartanto/JIBI/SOLOPOS
Kamis, 21 Juni 2012 11:00 WIB Ahmad Hartanto/JIBI/SOLOPOS Jagad Jawa Share :

Brinthik Ndhagel Sinambi Mbarang

Ahmad Hartanto/JIBI/SOLOPOS

Rambute wus tipis lan uwanen. Gayane ngelingake marang pelawak kondhang Indonesia, Gogon. Senengane tangane sedhakep ing ngarep lan sirahe maju. Ing panggung, pria 56 taun iki nganggo jeneng Brinthik. Nanging ing ngomah jenenge Maryanto. Dheweke saiki dadi salah sijine paraga ing Dhagelan Citro Mitro kang wus tuwa lan wus dianggep senior kaliyan lakon-lakon liyane. Kuwi amarga Brinthik wus 29 taun dadi paraga dhagelan panggung.

Nalika taun 1983 dheweke kepengin dadi dhagelan. Nalika semana, dhagelan kuwi digandrungi masarakat lan dadi tontonan kang ajeg ngundang kawigatene bebrayan. “Pancen aku kuwi seneng dadi dhagelan lan bisa ndhagel, mula aku nglamar dadi dhagelan,” kandhane nalika ditemoni Espos ing Taman Balekambang, Kemis (14/6) wengi.

Sakbanjure dheweke mlebu ing pepanthan kethoprak ing Solo. Nalika isih anyaran, dheweke mung nglakoni paraga gampang, kaya wong liwat mak klebat utawa supir kang arang metune. “Nanging wus mlebu ing kethoprak kuwi rasane seneng banget,” kandhane.

Dheweke uga crita nate melu ndhagel ing kutha-kutha pesisir Jawa. Nalika semana, dhagelan pancen diajeni banget dening masarakat, kaya lakon sinetron jaman ing saiki. “Angkatanku ing taun 80-an yaiku Kadir, Gogon, Mamik,” critane.

Nanging nalika urip ing Jakarta, dheweke ora krasa seneng lan tentrem atine. Mula dheweke luwih abot milih urip ing kutha cilik yakuwi Solo. “Luwih ayem lan tentrem nalika ing Solo.”

Nanging saiki, uripe wus beda. Ora kaya jaman jaya-jayane dhagelan mbiyen. “Kanggo nyukupi butuhe kulawarga, aku dadi wong mbarang ing dalan, ing bis-bis ing Terminal Tritonadi,” ujare Brinthik. Kabeh kuwi dilakoni minangka kuwajibane wong lanang sing darmane nyukupi kabutuhane kulawargane. 

lowongan kerja
lowongan kerja CV TOP-AD, informasi selengkapnya KLIK DISINI
Iklan Baris
  • XENIA Li’2007

    XENIA Li’2007 Silver VR AC TP Msn Bd PjkBr Istw 82Jt085100051511…

  • INNOVA G’2007

    INNOVA G’2007 Euro FulAudio VR Msn Bd Istw AD 132JtNg085100051511…

  • L300 PU’2008

    L300 PU’2008 Hitam,Pjk Gres,AD-Solo(80Jt Saja)Siap Kerja:784148…

  • KARIMUN GX’2005

    KARIMUN GX’2005 Htm,M/T,AD-Solo,PjkBr(70),LsgPkai:087735002228…

  • Lowongan Pengasuh Bayi

    BUKAN PENYALUR,Diutamakn Dr Daerah,Putri Max30th,Pengasuh Bayi Cewek 1Th Lbh&Kbersihan,Wjb TdrDlm DiSolo…

  • CITY Vtex’2000

    HONDA CITY Vtex’2000 Merah VR AC TP MsnBdy Ist64Jt085100051511…

  • INNOVA G’2007

    INNOVA G’2007 Euro FulAudio VR Msn Bd Istw AD 132JtNg085100051511…

  • Lowongan Sopir,Serabutan &ADM

    PENYALUR VARIASI Mobil Smrg Cr Kryw:Mau Krj,Bs Diprcaya,Sopir:SMA,SIMA 25-35Th,Srbtn:Pria SMA SIM C,2-25Th,Adm…

Leave a Reply



PROMO SPESIAL
Blouse Turtle AW-06
Dress Etnik AW-07
Tunik Kartini Projowi-08
Blus Batik Wanita Projowi-01

Kolom

GAGASAN
Audit Menyeluruh Pelayanan Imunisasi

Gagasan Solopos, Kamis (30/6/2016), Giat Purwoatmodjo. Dosen di Program Studi Kesehatan Masyarakat Fakultas Ilmu Kesehatan Universitas Muhammadiyah Surakarta. Solopos.com, SOLO — Jajaran Badan Reserse Kriminal Markas Besar Kepolisian Republik Indonesia (Bareskrim Mabes Polri) menangkap 13 orang karena terlibat pembuatan dan…