Brinthik Ndhagel Sinambi Mbarang

Ahmad Hartanto/JIBI/SOLOPOSAhmad Hartanto/JIBI/SOLOPOS

Rambute wus tipis lan uwanen. Gayane ngelingake marang pelawak kondhang Indonesia, Gogon. Senengane tangane sedhakep ing ngarep lan sirahe maju. Ing panggung, pria 56 taun iki nganggo jeneng Brinthik. Nanging ing ngomah jenenge Maryanto. Dheweke saiki dadi salah sijine paraga ing Dhagelan Citro Mitro kang wus tuwa lan wus dianggep senior kaliyan lakon-lakon liyane. Kuwi amarga Brinthik wus 29 taun dadi paraga dhagelan panggung.

Nalika taun 1983 dheweke kepengin dadi dhagelan. Nalika semana, dhagelan kuwi digandrungi masarakat lan dadi tontonan kang ajeg ngundang kawigatene bebrayan. “Pancen aku kuwi seneng dadi dhagelan lan bisa ndhagel, mula aku nglamar dadi dhagelan,” kandhane nalika ditemoni Espos ing Taman Balekambang, Kemis (14/6) wengi.

Sakbanjure dheweke mlebu ing pepanthan kethoprak ing Solo. Nalika isih anyaran, dheweke mung nglakoni paraga gampang, kaya wong liwat mak klebat utawa supir kang arang metune. “Nanging wus mlebu ing kethoprak kuwi rasane seneng banget,” kandhane.

Dheweke uga crita nate melu ndhagel ing kutha-kutha pesisir Jawa. Nalika semana, dhagelan pancen diajeni banget dening masarakat, kaya lakon sinetron jaman ing saiki. “Angkatanku ing taun 80-an yaiku Kadir, Gogon, Mamik,” critane.

Nanging nalika urip ing Jakarta, dheweke ora krasa seneng lan tentrem atine. Mula dheweke luwih abot milih urip ing kutha cilik yakuwi Solo. “Luwih ayem lan tentrem nalika ing Solo.”

Nanging saiki, uripe wus beda. Ora kaya jaman jaya-jayane dhagelan mbiyen. “Kanggo nyukupi butuhe kulawarga, aku dadi wong mbarang ing dalan, ing bis-bis ing Terminal Tritonadi,” ujare Brinthik. Kabeh kuwi dilakoni minangka kuwajibane wong lanang sing darmane nyukupi kabutuhane kulawargane. 

Editor: | dalam: Jagad Jawa |

Berita Terkait

Iklan Cespleng
  • DIJUAL KIJANG

    DIJUAL KIJANG tahun 1991 LONG, harga Rp48.000.000, AC Dobel, Anu2Metalik ,Tidak Kecewa. Hu…

  • Dijual SPLASH

    Dijual SPLASH tahun 2011, warna Silver, kondisi Mulus, harga Rp110.000.000/Nego, Km 13Ribu…

  • Dijual SUZUKI ESTEEM

    Dijual SUZUKI ESTEEM tahun 1994, warna Merah Maroon, Full variasi, harga 45.000.000/Nego.

  • DP 0 BONUS Parcel

    DP 0 BONUS Parcel. Hubungi:085867784134-082225853012-087804298588…

  • Jual BERAS Delanggu

    Jual BERAS Delanggu Asli Untuk Zakat F Grosir&Eceran Diantar. Hubungi:085743413511…

  • DIJUAL AVANZA G

    DIJUAL AVANZA G tahun 2004, Seperti Baru, plat AD, Tangan pertama Dari Baru, 100% Orisinil…

  • Dijual SUZUKI PU

    Dijual SUZUKI PU tahun 2005, Kaleng, harga Rp46.500.000/nego, Telp:(0271)91-57-204…

  • GRIYA SURYA PERMATA

    GRIYA SURYA PERMATA Tmr Tyfountex Gumpang ,Exclusive, lokasi Strategiss. T36,T45,T55. H:58…

  • Dijual NEW CITY Vitec

    Dijual NEW CITY Vitec, tahun 2005 AD-A, warna Silver, Kondisi Istimewa, harga Rp112.000.00…

  • DIJUAL STARLET

    DIJUAL STARLET tahun 1988 (31) Corola 86 (33) Estem 1.6 93(45). Harga nego. Hubungi:702698…

  • SANGAT MURAH. Dijual Tanah 760m2

    SANGAT MURAH. Dijual Tanah 760m2, LD27m Jeglong Cocok Untuk Ruko. Lokasi terletak di Jl Ra…

  • JUAL SIDEKICK

    JUAL SIDEKICK tahun 1996, plat AD, Istimewa, Simpanan, harga Rp73.000.000/Nego. Hubungi:08…

  • DIJUAL Careta

    DIJUAL Careta tahun 1999, warna Silver, plat AD, Kaleng, Istimewa, Harga Rp52.500.000/nego…

  • Dijual CRV

    Dijual CRV tahun 2011, transmisi manual, plat AD, Solo, tangan, warna Silver, harga Rp265.

  • DIJUAL CHARADE

    DIJUAL CHARADE tahun 1985, warna Merah Ferari, CD, USBAC, harga Rp27.000.000/Nego, Aki Bar…

  • DIJUAL SUZUKI SIDE SUZUKI Kick

    DIJUAL SUZUKI SIDE SUZUKI Kick tahun 1995, plat AD, warna Hijau, AC, harga Rp65.000.000/Ne…

  • Dijual HYUNDAI GETZ

    Dijual HYUNDAI GETZ, tahun 2005, plat AD-A Asli, Kondisi Istimewa, harga Rp88.000.000/Nego…

  • Dijual KIJANG DISEL LGX

    Dijual KIJANG DISEL LGX tahun 1999, plat AD, Istimewa, Simpanan, harga Rp101.000.000/Nego.

  • Dijual Kijang SUPER

    Dijual Kijang SUPER Long&Nasmoco tahun 1992, FullVariasi, plat AD-Kota, Bru, Orisinil…

  • Dijual WONDER

    Dijual WONDER tahun 1987, AC, TP, VR, Pajak Ban Baru, Interior Orisinil, harga Rp35.000.00…

Menarik Juga »