Brinthik Ndhagel Sinambi Mbarang

Ahmad Hartanto/JIBI/SOLOPOSAhmad Hartanto/JIBI/SOLOPOS

Rambute wus tipis lan uwanen. Gayane ngelingake marang pelawak kondhang Indonesia, Gogon. Senengane tangane sedhakep ing ngarep lan sirahe maju. Ing panggung, pria 56 taun iki nganggo jeneng Brinthik. Nanging ing ngomah jenenge Maryanto. Dheweke saiki dadi salah sijine paraga ing Dhagelan Citro Mitro kang wus tuwa lan wus dianggep senior kaliyan lakon-lakon liyane. Kuwi amarga Brinthik wus 29 taun dadi paraga dhagelan panggung.

Nalika taun 1983 dheweke kepengin dadi dhagelan. Nalika semana, dhagelan kuwi digandrungi masarakat lan dadi tontonan kang ajeg ngundang kawigatene bebrayan. “Pancen aku kuwi seneng dadi dhagelan lan bisa ndhagel, mula aku nglamar dadi dhagelan,” kandhane nalika ditemoni Espos ing Taman Balekambang, Kemis (14/6) wengi.

Sakbanjure dheweke mlebu ing pepanthan kethoprak ing Solo. Nalika isih anyaran, dheweke mung nglakoni paraga gampang, kaya wong liwat mak klebat utawa supir kang arang metune. “Nanging wus mlebu ing kethoprak kuwi rasane seneng banget,” kandhane.

Dheweke uga crita nate melu ndhagel ing kutha-kutha pesisir Jawa. Nalika semana, dhagelan pancen diajeni banget dening masarakat, kaya lakon sinetron jaman ing saiki. “Angkatanku ing taun 80-an yaiku Kadir, Gogon, Mamik,” critane.

Nanging nalika urip ing Jakarta, dheweke ora krasa seneng lan tentrem atine. Mula dheweke luwih abot milih urip ing kutha cilik yakuwi Solo. “Luwih ayem lan tentrem nalika ing Solo.”

Nanging saiki, uripe wus beda. Ora kaya jaman jaya-jayane dhagelan mbiyen. “Kanggo nyukupi butuhe kulawarga, aku dadi wong mbarang ing dalan, ing bis-bis ing Terminal Tritonadi,” ujare Brinthik. Kabeh kuwi dilakoni minangka kuwajibane wong lanang sing darmane nyukupi kabutuhane kulawargane. 

Editor: | dalam: Jagad Jawa |

Berita Terkait

Iklan Cespleng
  • Dijual Jazz 2004 & 2005 idsi

    Dijual Jazz 2004 & 2005 idsi, warna silver/hitam, kondisi istmwa banget jual obral, h…

  • Dijual Avansa type E plus

    Dijual Avansa type E plus, tahun 2010, warna hitam, kondisi istimewa banget dress up G, ha…

  • Dijual Avansa type G

    Dijual Avansa type G tahun 2009, warna silver , antik, tanpa cacat, kondisi istmewa banget…

  • Dijual Taruna

    Dijual Taruna, Central Lock 2001, Orisinil, kondisi Istimewa Banget Benar2 Orisinil harga…

  • All new City RS

    All new City RS, tahun 2010 automatic, plat asli AD, tangan pertama atas nama sendri, kilo…

  • Toyota KIJANG Krista

    Toyota KIJANG Krista, tahun 2000 Diesel, Plat H, Rp108.000.000/nego. Hubungi:081325404575*…

  • Rumah baru T55/120

    Rumah baru T55/120, lantai Gernit PlponGypsm, Rangka BjRngan, lengkap tinggal pake, Belaka…

  • Dijual Xenia Li family

    Dijual Xenia Li family tahun 2011, warna silver, kondisi istimewa, harga Rp100.000.000 kre…

  • Dijual Innova type G

    Dijual Innova type G, tahun 2006, warna hitam, kondisi istimewa fullvariasi gak kecewa, ha…

  • Dijual JAZZ

    Dijual JAZZ tahun 2009 Khusus Pemakai, warna Hitam, kondisi Istimewa, kilometer Dekat. Hub…

  • Dijual Rumah baru

    Dijual Rumah baru. luas tanah 55/120, Lantai Gernit PlponGypsm, Ragka BjRngan, lengkap tin…

  • Dijual TANAH

    Dijual TANAH LUAS:91m, Belakang Embarkasi, Harg Rp70.000.000/Nego. Dijual Mardi:0813297012…

  • Dijual cepat tanah

    Dijual cepat tanah belakang DPRD Solo. Luas Tanah:234m, kondisi Strategis. Hubungi:0812154…

  • Dijual ZEBRA PU

    Dijual ZEBRA PU tahun 1994, plat Asli AD, Original, kondisi Istimewa, harga Rp28.000.000/N…

  • Butuh IT & QS (Quantitiy Surveyor)

    Butuh IT & QS (Quantitiy Surveyor). Syarat:D3/S1 Teknologi Informasi(IT) & D3/S1…

  • All new Xenia R fmly

    All new Xenia R fmly tahun 2013, air bag,new model, putih mutiara, gres kayak baru, harga…

  • Dijual Terios TX

    Dijual Terios TX, tahun 2011, warna silver, kondisi istmewa bagus siap pake, kondisi mulus…

  • Jual tanah tengah Kota Solo

    Jual tanah tengah Kota Solo. 87m2 Strategis Untuk Usaha. Hubungi:087728873777/NoSMS…

  • GAMBAR, RAB, Renov

    GAMBAR, RAB, Renov, Bangun, Sipil, Interior, Pengalaman 16 Tahun. Hubungi:081215660692…

  • Dijual Panther LS

    Dijual Panther LS, tahun 2002, plat AD siap pakai mulus jual cepat rebutan, harga Rp105.00…

Menarik Juga »