Brinthik Ndhagel Sinambi Mbarang

Ahmad Hartanto/JIBI/SOLOPOSAhmad Hartanto/JIBI/SOLOPOS

Rambute wus tipis lan uwanen. Gayane ngelingake marang pelawak kondhang Indonesia, Gogon. Senengane tangane sedhakep ing ngarep lan sirahe maju. Ing panggung, pria 56 taun iki nganggo jeneng Brinthik. Nanging ing ngomah jenenge Maryanto. Dheweke saiki dadi salah sijine paraga ing Dhagelan Citro Mitro kang wus tuwa lan wus dianggep senior kaliyan lakon-lakon liyane. Kuwi amarga Brinthik wus 29 taun dadi paraga dhagelan panggung.

Nalika taun 1983 dheweke kepengin dadi dhagelan. Nalika semana, dhagelan kuwi digandrungi masarakat lan dadi tontonan kang ajeg ngundang kawigatene bebrayan. “Pancen aku kuwi seneng dadi dhagelan lan bisa ndhagel, mula aku nglamar dadi dhagelan,” kandhane nalika ditemoni Espos ing Taman Balekambang, Kemis (14/6) wengi.

Sakbanjure dheweke mlebu ing pepanthan kethoprak ing Solo. Nalika isih anyaran, dheweke mung nglakoni paraga gampang, kaya wong liwat mak klebat utawa supir kang arang metune. “Nanging wus mlebu ing kethoprak kuwi rasane seneng banget,” kandhane.

Dheweke uga crita nate melu ndhagel ing kutha-kutha pesisir Jawa. Nalika semana, dhagelan pancen diajeni banget dening masarakat, kaya lakon sinetron jaman ing saiki. “Angkatanku ing taun 80-an yaiku Kadir, Gogon, Mamik,” critane.

Nanging nalika urip ing Jakarta, dheweke ora krasa seneng lan tentrem atine. Mula dheweke luwih abot milih urip ing kutha cilik yakuwi Solo. “Luwih ayem lan tentrem nalika ing Solo.”

Nanging saiki, uripe wus beda. Ora kaya jaman jaya-jayane dhagelan mbiyen. “Kanggo nyukupi butuhe kulawarga, aku dadi wong mbarang ing dalan, ing bis-bis ing Terminal Tritonadi,” ujare Brinthik. Kabeh kuwi dilakoni minangka kuwajibane wong lanang sing darmane nyukupi kabutuhane kulawargane. 

Editor: | dalam: Jagad Jawa |

Berita Terkait

Iklan Cespleng
  • *DISKON SPESIAL*

    *DISKON SPESIAL* Proses Mudah*Toyota Banjir Hadiah. Hubungi:081329108238…

  • Jual HEWAN Qurban Kambing

    Jual HEWAN Qurban Kambing 1,5Jt-2,5Jt, Sapi 14Jt-20Jt. Hubungi:081802550473…

  • Dijual GRAND ROYAL

    Dijual GRAND ROYAL tahun 1997, plat AD, Pajak Panjang, Bagus. Hubungi:081329641680…

  • Dijual KIOS PGS

    Dijual KIOS PGS Lantai Dasar Blok A3/7. Hubungi:081 393 034 533.

  • Jual HONDA City

    Jual HONDA City tahun 2004, Automatic Transmisi Vtec, RC, Veleg Racing, Power Window, Cent…

  • Rumah fajar INDAH

    Rumah fajar INDAH MelatiXX11 Luas:150 Fulbang, Garasi 2Mobil, 3Kamar Tidur. Hubungi:085261…

  • Mr.TAYLOR Cari Freelance

    Mr.TAYLOR Cari Freelance/Partime Bisa Intrnt Marketing. Hubungi:085741290168…

  • DIJUAL LIVINA XR

    DIJUAL LIVINA XR, TAHUN 2008, warna Abu-abu Metalic, langsung Pemilik. Hubungi:08222694567…

  • HYUNDAI TRAJET

    HYUNDAI TRAJET tahun 2002, plat B, warna Hitam, harga Rp67.500.000, Siap Pakai. Hubungi:64…

  • SANUR KOMPUTER Butuh Delivery

    SANUR KOMPUTER Butuh Delivery. Punya SIM C Perum Fajar Indah XI No.20 Hubungi:8024460…

  • Butuh uang. Dijual TWIN CAM

    Butuh uang. Dijual TWIN CAM tahun 1991 Kondisi Bagus, harga Rp49.000.000/Nego. Hubungi:085…

  • DUTA ALUMUNIUM

    DUTA ALUMUNIUM Sejak 1987, Terbukti Awet, Kusen Almn 40Rb/m, Pintu Jndela Almn&Kaca T…

  • Rumah dikontrakkan

    Rumah dikontrakkan Plered Utama BanyuAnyar, 3Kamar Tidur, Carport, PAM. Hubungi:0819316804…

  • Dibutuhkan karyawan Pengalaman

    Dibutuhkan karyawan Pengalaman di Bidang Sate, Fasilitas Tidur Dalam, Makan 3x/hari, Penem…

  • Dijual cepat STRADA GLS

    Dijual cepat STRADA GLS tahun 2008, warna hitam, mobil Pribadi, Asli Jateng, harga Rp190.0…

  • SPESIALIS CUCI Pakaian

    SPESIALIS CUCI Pakaian, Karpet, Gorden, Sofa, Spring Bed:Giri Binatu, Makam haji. Hubungi:…

  • PELUANG INCOME Model

    PELUANG INCOME Model 110Rb Hasilkan Puluhan Jt Perbulan, Datang Ke Hotel Lampion 27 Sep, J…

  • Dijual TOYOTA STARLET

    Dijual TOYOTA STARLET tahun 1994, warna Abu-abu, plat B, tangan pertama, Barang Bagus, har…

  • Dijual LSX EFI

    Dijual LSX EFI 2002, plat AD, Pajak Baru, Barang Bagus. Hubungi:0813 2995 5981…

  • Dijual HMD 900-39

    Dijual HMD 900-39, 5×54, 5cm.u/400Gr, 90%SptBr, harga Rp67.000.000/Nego. Hubungi:0856…

Menarik Juga »