Brinthik Ndhagel Sinambi Mbarang

Ahmad Hartanto/JIBI/SOLOPOSAhmad Hartanto/JIBI/SOLOPOS

Rambute wus tipis lan uwanen. Gayane ngelingake marang pelawak kondhang Indonesia, Gogon. Senengane tangane sedhakep ing ngarep lan sirahe maju. Ing panggung, pria 56 taun iki nganggo jeneng Brinthik. Nanging ing ngomah jenenge Maryanto. Dheweke saiki dadi salah sijine paraga ing Dhagelan Citro Mitro kang wus tuwa lan wus dianggep senior kaliyan lakon-lakon liyane. Kuwi amarga Brinthik wus 29 taun dadi paraga dhagelan panggung.

Nalika taun 1983 dheweke kepengin dadi dhagelan. Nalika semana, dhagelan kuwi digandrungi masarakat lan dadi tontonan kang ajeg ngundang kawigatene bebrayan. “Pancen aku kuwi seneng dadi dhagelan lan bisa ndhagel, mula aku nglamar dadi dhagelan,” kandhane nalika ditemoni Espos ing Taman Balekambang, Kemis (14/6) wengi.

Sakbanjure dheweke mlebu ing pepanthan kethoprak ing Solo. Nalika isih anyaran, dheweke mung nglakoni paraga gampang, kaya wong liwat mak klebat utawa supir kang arang metune. “Nanging wus mlebu ing kethoprak kuwi rasane seneng banget,” kandhane.

Dheweke uga crita nate melu ndhagel ing kutha-kutha pesisir Jawa. Nalika semana, dhagelan pancen diajeni banget dening masarakat, kaya lakon sinetron jaman ing saiki. “Angkatanku ing taun 80-an yaiku Kadir, Gogon, Mamik,” critane.

Nanging nalika urip ing Jakarta, dheweke ora krasa seneng lan tentrem atine. Mula dheweke luwih abot milih urip ing kutha cilik yakuwi Solo. “Luwih ayem lan tentrem nalika ing Solo.”

Nanging saiki, uripe wus beda. Ora kaya jaman jaya-jayane dhagelan mbiyen. “Kanggo nyukupi butuhe kulawarga, aku dadi wong mbarang ing dalan, ing bis-bis ing Terminal Tritonadi,” ujare Brinthik. Kabeh kuwi dilakoni minangka kuwajibane wong lanang sing darmane nyukupi kabutuhane kulawargane. 

Editor: | dalam: Jagad Jawa |

Berita Terkait

Iklan Cespleng
  • Dijual Taruna Cl plus

    Dijual Taruna Cl plus, tahun 2001, warna silver istimewa banget, siap pake buat lebaran, h…

  • DIJUAL KATANA

    DIJUAL KATANA tahun 1995, interior Orisinil ,FullVariasi , warna Hijau, Harga Rp55.000.000…

  • Dijual TERRANO GRAND

    Dijual TERRANO GRAND Road tahun 2002, warna Silver, Atas nama Sendiri, harga Rp109.000.000…

  • Dijual All new Xenia X

    Dijual All new Xenia X, plus 2012 ac double, kondisi istimewa, kondisi terawat, gress, pas…

  • DIBUTUHKAN BATU BARA 4,1 Kal

    DIBUTUHKAN BATU BARA 4,1 Kal, Ijin,IUP & Memiliki Tambang. Hub:Thomas 085725656220…

  • Jual tanah BARAT ASSALAM

    Jual tanah BARAT ASSALAM 200m, LD.25m, Harga Rp1750.000/m. Hubungi:082140941420…

  • JUAL cepat AvanzaG

    JUAL cepat AvanzaG tahun 2005, harga Rp94.000.000, kondisi Istimewa Sekali, warna Hitam, F…

  • Dijual Espas pick up

    Dijual Espas pick up 2001. Kondisi sehat, terawat siap kerja, mulus. Harga Rp37.000.000 bi…

  • DIBELI/DIJEMPUT

    DIBELI/DIJEMPUT-LAPTOP-Kamera-DSLR-LCD TV-PrOjektor-Dll/089673220802…

  • KIA SOLO Promo Lebaran

    KIA SOLO Promo Lebaran,Hanya DP31Jt Bw Plg Picanto,Kia Rio DP41Jt.Hb:08985217013/082326012…

  • Dijual Innova G

    Dijual Innova G, tahun 2006, warna hitam, pajak istimewa siap pakai mewah lux, harga Rp130…

  • Dijual APV type X

    Dijual APV type X tahun 2004, super istimewa, ac dobel, kondisi terawat banget gak kecewa,…

  • MINGGU BUKA. Soloputra Ban

    MINGGU BUKA Soloputra Ban Sedia Segala Ban Mobil, Salon Mobil 3M, Olie, Asesoris, Veleg. H…

  • CUCI GUDANG lebaran xenia

    CUCI GUDANG lebaran xenia Li family 2007 vvti,fullvar hitam ist bgt89,5jt krdtdp25jt;02717…

  • DIJUAL TAFT GT

    DIJUAL TAFT GT, tahun 1987 4X2 ring33, modiffullcustom, kondisi istimewa,harga barang Rp49…

  • Dijual Xenia Li plus

    Dijual Xenia Li plus, tahun 2011, kondisi istimewa terawat sekali, mulus gk kecewa. Harga…

  • MANDIRI TEKNIK

    MANDIRI TEKNIK,SEWA AC+Genset. Unit Baru,Dingin+Mrh=0818255383…

  • DISEWAKAN EXS SPBU Purwosari

    DISEWAKAN EXS SPBU Purwosari Solo,3800m.Hub:Mr.Holand No SMS, 0878.2316.2154…

  • Dijual cepat Xenia Xi

    Dijual cepat Xenia Xi, tahun 2010, warna hitam, sangat istimewa banget, harga Rp103.000.00…

  • Dijual Cevrolet spark

    Dijual Cevrolet spark 2004, manual, warna silver, kondisi istimewa, orisinil mewah murah m…

Menarik Juga »